fredag 29 november 2013

Veckobrev inför vecka 49


Hej!

Under veckan som gått har vi bl.a arbetat om de vanligaste geometriska formerna. Barnen har fått träna på att känna igen och beskriva en form. Vi har gått på "formjakt" där barnen letat efter former i klassrummet och på andra ställen i skolan. Barnen kom fram till att många saker är gjorda i formen av en rektangel.

Nyss kom skolkatalogen. Han ni synpunkter på katalogen eller enskilt foto så maila mig. Jag vidarebefordrar era åsikter till rektorn. Det är ni som är kunder så det är viktigt att era åsikter kommer fram.

På skolan finns ett så kallat Elevskyddsombud som består av högstadieelever. De har gjort en enkät som de vill att så många som möjligt av skolans elever besvarar. Det handlar om Trivsel och trygghet. Hjälp gärna ditt barn att fylla i enkäten. De kan behöva hjälp med att förstå frågorna. Ju fler som fyller i desto bättre! Här kommer länken:



Läxa! Nästa vecka kommer vi att ha ett mini-tema som handlar om pengar. Barnen har fått med sig en läxa hem i veckan. Som jag skrev förra veckobrevet handlar det om att ta reda på vad olika saker kostar samt vad ordet valuta betyder. Barnen ska även kolla om det finns några pengar från andra länder hemma att ta med till skolan senast 4/12


Från och med i dag kommer vår klassfågel Pi att få följa med ett barn hem över helgen. Vi drar lott varje fredag om vem som får ta med sig Pi hem. Den som har turen får med sig en påse. I påsen ligger Pi och en skrivbok. I skrivboken ska barnen skriva och berätta något som barnet gjort tillsammans med Pi under helgen. På måndag kommer barnet som haft Pi få berätta för sina klasskamrater vad de gjort under helgen. Denna veckan fick Pi följa med Jesper hem.


Vi har också haft bild. Här får barnen experimentera med färger. Vad händer om jag blandar blått och rött? Osv.








Att tänka på inför v.49


måndag:    Idrott-gul grupp
                 
           
tisdag:    Idrott-grön grupp


onsdag:      Idrott- grön grupp   
                    Läsläxa
                   Ta med läxan om pengar!
                  Alla slutar kl.13:20


torsdag:    

fredag:     Idrott- gul grupp. 
               

Trevlig helg!

Caroline
caroline.steen@edu.partille.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar