fredag 8 november 2013

Veckobrev inför v.46


Hej!

Under veckan som gått har vi bl.a tränat på sketcherna barnen ska spela upp på vår förädlakväll torsdag 14/11 mellan  kl.18:00-19:00. Inbjudan skickade hem i veckan. Om ditt barn inte har möjlighet att komma är det viktigt att vi får veta det eftersom det påverkar sketcherna.

Sketcherna handlar om en kategori som ska jämföra hur det är nu och hur det var förr. t.ex Vad åt man för ca 100 år sedan i Sverige och vad äter man i dag? Eller, vad fanns det för yrke för ca 100 år sedan och vad finns det för yrken i dag? Barnen har fått samarbeta i grupper tillsammans mer åk 2 och fått ansvara för sin sketch. Det är många viljor och åsikter som ska delas. Visst ska det bli spännande att se resultatet! Hoppas vi ses på torsdag!


Här pågår samarbete kring hur sketchen ska se ut.

Eftersom det har förekommit löss i klassen uppmanar jag att ni  kollar håret på barnen nu i helgen för att minska risken för fler löss under terminen.

Veckan avslutades med besöket i Jonsered som var en riktig höjdare. När vi klev av bussen på Jons väg i Jonsered möttes vi av tre figurer från 1800-talet. Det var Oscar som arbetar i Jonsereds fabriker,hans fru Charlotta samt fabrikskontrollanten. 



Här är dem!
Här fick vi veta att vi skulle få följa med in till Oscar och Charlottas lägenhet och se hur de bodde och  levde som arbetare på fabriken.
Här sitter vi i köket och Charlotta berättar om livet i Jonsered.
Plötsligt kom Oscar hem från sin arbetsdag på fabriken. Han hade råkat somna på sitt arbetspass!  Fabrikskontrollanten hade sett honom så nu låg han risigt till. Barnen fick hjälpa honom med vad han skulle göra nu.
Barnen fick också klä ut sig till familjens barn.





Vi fick även titta på gamla kort från Jonsered. Sedan skulle barnen med hjälp av lite kläder försöka härma av kortet.
Vi gick en promenad och tittade på Jonsereds herrgård där  fabriksdirektören Gibson bodde.

Den vackra utsikten över Aspen!



Varje söndag är Oscar och Charlottas arbetarlägenhet öppen för allmänheten kl. 11-15 och det kostar ingenting. Kanske kan var kul som en utflykt på helgen! Barnen är ju nu experter på hur man levde och kan berätta.


Att tänka på inför v.46


måndag:    Idrott-gul grupp
                 
           
tisdag:    Idrott-grön grupp


onsdag:      Idrott- grön grupp   
                    Läsläxa
                  Alla slutar kl.13:20


torsdag:    

fredag:     Idrott- gul grupp. 
               

Trevlig helg!

Caroline
caroline.steen@edu.partille.se





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar