fredag 6 december 2013

Veckobrev inför v.50


Hej!

Under veckan som gått har vi arbetat med vårt tema pengar. Barnen har fått uppskatta värdet på olika varor. Vi har pratat om hur man tjänar pengar. Hur gjorde man förr när det inte fanns några pengar? Vad betyder det att vara fattig eller rik. Är det någon skillnad i olika länder? Barnen har även fått spela "banken" ett matte-spel där vi tränar pengars värde. Om jag har två femmor vad kan jag växla till då?  Vi har även spelat Penningborg. Det är ett matematikspel på internet där barnen skapar sig en grundläggande uppfattning om var pengar kommer ifrån. Barnen lär sig pengars värde och hur det fungerar genom spel och aktiviteter. Skillnaden mellan inkomster och utgifter samt att spendera pengar man tjänat. Adressen är www.penningborg.se och är gratis. Spela gärna hemifrån. Länken ligger även här till höger.

Vi har även byggt med kuber. Barnen härmade ritningar och målade av. 




Det fanns även tid för egen konstruktion.

Här tränar vi pengars värde genom att spela banken. Hur många enkronor har du? kan du växla?




I dag fick barnen med sig våra ordnings- och trivselregler från Björndammens skola. Läs tillsammans med ert barn de regler som gäller. Skriv sedan under på att ni läst och tagit del av ordningsreglerna tillsammans. 

Jag vill förtydliga en regel som gäller mobiltelefoner. Mobiltelefoner får tas med men får inte användas under skoldagen. Den ska alltså ligga i väskan under hela skoldagen. Det gäller alltså även rasterna. Jag kommer att gå igenom reglerna med barnen på måndag. 

På tisdag 10/12 är det nobeldagen och barnen kommer att få äta nobellunch! Den här dagen bjuder Bamba på trerätters och extra fin dukning. Barnen får gärna klä sig extra fint denna dag. Det är frivilligt. 

Kom ihåg Lussekvällen 12/12 kl 18:00. Barnen sjunger några sånger och sedan blir det mys med egen medtagen fika.




Den här veckan fick Pi följa med Inez hem.


Att tänka på inför v.50


måndag:    Idrott-gul grupp
                 
           
tisdag:    Idrott-grön grupp


onsdag:      Idrott- grön grupp   
                    Läsläxa
                Alla slutar kl.13:20


torsdag:    Lussekväll kl.18.00

fredag:     Idrott- gul grupp. 
               

Trevlig helg!
Caroline
caroline.steen@edu.partille.se



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar