fredag 29 november 2013

Veckobrev inför vecka 49


Hej!

Under veckan som gått har vi bl.a arbetat om de vanligaste geometriska formerna. Barnen har fått träna på att känna igen och beskriva en form. Vi har gått på "formjakt" där barnen letat efter former i klassrummet och på andra ställen i skolan. Barnen kom fram till att många saker är gjorda i formen av en rektangel.

Nyss kom skolkatalogen. Han ni synpunkter på katalogen eller enskilt foto så maila mig. Jag vidarebefordrar era åsikter till rektorn. Det är ni som är kunder så det är viktigt att era åsikter kommer fram.

På skolan finns ett så kallat Elevskyddsombud som består av högstadieelever. De har gjort en enkät som de vill att så många som möjligt av skolans elever besvarar. Det handlar om Trivsel och trygghet. Hjälp gärna ditt barn att fylla i enkäten. De kan behöva hjälp med att förstå frågorna. Ju fler som fyller i desto bättre! Här kommer länken:



Läxa! Nästa vecka kommer vi att ha ett mini-tema som handlar om pengar. Barnen har fått med sig en läxa hem i veckan. Som jag skrev förra veckobrevet handlar det om att ta reda på vad olika saker kostar samt vad ordet valuta betyder. Barnen ska även kolla om det finns några pengar från andra länder hemma att ta med till skolan senast 4/12


Från och med i dag kommer vår klassfågel Pi att få följa med ett barn hem över helgen. Vi drar lott varje fredag om vem som får ta med sig Pi hem. Den som har turen får med sig en påse. I påsen ligger Pi och en skrivbok. I skrivboken ska barnen skriva och berätta något som barnet gjort tillsammans med Pi under helgen. På måndag kommer barnet som haft Pi få berätta för sina klasskamrater vad de gjort under helgen. Denna veckan fick Pi följa med Jesper hem.


Vi har också haft bild. Här får barnen experimentera med färger. Vad händer om jag blandar blått och rött? Osv.








Att tänka på inför v.49


måndag:    Idrott-gul grupp
                 
           
tisdag:    Idrott-grön grupp


onsdag:      Idrott- grön grupp   
                    Läsläxa
                   Ta med läxan om pengar!
                  Alla slutar kl.13:20


torsdag:    

fredag:     Idrott- gul grupp. 
               

Trevlig helg!

Caroline
caroline.steen@edu.partille.se

fredag 22 november 2013

Veckobrev inför v. 48


Hej!

Skridskoutflykten i onsdags var en härlig dag. Soligt väder att promenera i och det var riktigt kul att se barnen kämpa på isen. Många blåmärken på knäna blev det säkert eller ska vi kalla dem "modiga märken".  Stort tack till pappa Jacob som hjälpte oss att köra väskorna!

I veckan fick barnen hem en inbjudan till luciakväll på skolan. Torsdag 12 december kl.18:00 kommer barnen sjunga några sånger. Efteråt fikar vi med egen medhavd fika.




Läxa! På onsdag 27/11 kommer barnen att få hem ett uppdrag i väskan. Det handlar om att ta reda på vad olika saker kostar samt vad ordet valuta betyder. Barnen ska även kolla om det finns några pengar från andra länder hemma att ta med till skolan 4/12. Vi kommer nämligen att ha ett minitema tillsammans med åk2  som handlar om pengar. 

I dag fick barnen hem en informationslapp från skolinspektionen som kommer att besöka  Björndammen skola v.49. Titta i väskan!

Joakim är på semester så vikarien Oliver är med i klassen och på fritids. Jocke är  tillbaka 4/12.


Här ligger vår kompis Pi och vilar sig. Han har fått flytta in i klassrummet och barnen pysslar om honom  på bästa sätt.


Att tänka på inför v.48


måndag:    Idrott-gul grupp
                 
           
tisdag:    Idrott-grön grupp


onsdag:      Idrott- grön grupp   
                    Läsläxa
                  Alla slutar kl.13:20


torsdag:    

fredag:     Idrott- gul grupp. 
               

Trevlig helg!

Caroline
caroline.steen@edu.partille.se


Här kommer några bilder från Vallhamra. 

(Jag publicerar endast bilder på de barn där ni godkänt detta. Denna lapp att fylla i fanns i mappen som barnen fick med sig hem från uppropet. Om ni inte fyllt i lappen eller av annan anledning ändå vill se ditt barn på bloggen så maila mig ert godkännande.)




















fredag 15 november 2013

Veckobrev inföe v.47

Hej!

Kul att så många vuxna och barn kom till Partillekvällen! Barnen gjorde ett bra jobb på scenen. De har tränat på att samarbeta genom att själva styra över hur de vill framföra budskapet. Det har varit en process att tillsammans hitta lösningar och komma överens i grupperna. Bra jobbat barnen!!

På onsdag är det alltså skridskor i Vallhamra ishall som gäller. Vi kommer att samlas kl.08:00 utanör tratten. Sedan går vi till Vallhamra idrottsplats. Maila mig om ni har möjlighet att följa med! Det är alltid bra med många vuxna som kan knyta skridskor, eller om någon har möjlighet att köra barnens väskor till ishallen (kl.08:00) och möta upp oss när vi kommer fram ca 08:45?
Vi går även tillbaka till skolan ca 12:30. Även här är det toppen om någon kan köra barnens väskor så vi kan gå med lätta steg. Maila mig om ni har möjlighet att hjälpa till!

Det finns skridskor att låna men det bästa är om man har möjlighet att på ett eller annat sätt fixa med egna skridskor och hjälm.

Barnen behöver ha med sig matsäck eftersom vi inte äter lunch i bamba denna dag.




I veckan fick barnen med sig en gul lapp angående löss. Det är viktigt att alla luskammar nu i helgen så vi slipper vi oönskade gäster i skolan!!




Den 7:e januari är det stängningsdag på skolan. Barnen har fått hem en blå lapp.I  Skriv på och lämna tillbaka!




Att tänka på inför v.47


måndag:    Idrott-gul grupp
                 
           
tisdag:    Idrott-grön grupp


onsdag:      Vi åker skridskor! Ta med matsäck.


torsdag:    

fredag:     Idrott- gul grupp. 
               

Trevlig helg!
Caroline
caroline.steen@edu.partille.se



måndag 11 november 2013

Skridskor v.47

Onsdag 20/11 åker vi skridskor i Vallhamra ishall. Det finns att låna där men har man egna skridskor, eller kan låna av någon bekant så är det toppen! Detsamma gäller med hjälm.

Vi äter inte i Bamba denna dag så barnen behöver ha med sig matsäck för hela dagen. 

Om ni har möjlighet att följa med på skridskoutflykten är ni varmt välkomna! Det behövs alltid många fingrar som kan knyta skridskor. Maila mig om du kan följa med.

Ha en fortsatt bra vecka!
Caroline






fredag 8 november 2013

Veckobrev inför v.46


Hej!

Under veckan som gått har vi bl.a tränat på sketcherna barnen ska spela upp på vår förädlakväll torsdag 14/11 mellan  kl.18:00-19:00. Inbjudan skickade hem i veckan. Om ditt barn inte har möjlighet att komma är det viktigt att vi får veta det eftersom det påverkar sketcherna.

Sketcherna handlar om en kategori som ska jämföra hur det är nu och hur det var förr. t.ex Vad åt man för ca 100 år sedan i Sverige och vad äter man i dag? Eller, vad fanns det för yrke för ca 100 år sedan och vad finns det för yrken i dag? Barnen har fått samarbeta i grupper tillsammans mer åk 2 och fått ansvara för sin sketch. Det är många viljor och åsikter som ska delas. Visst ska det bli spännande att se resultatet! Hoppas vi ses på torsdag!


Här pågår samarbete kring hur sketchen ska se ut.

Eftersom det har förekommit löss i klassen uppmanar jag att ni  kollar håret på barnen nu i helgen för att minska risken för fler löss under terminen.

Veckan avslutades med besöket i Jonsered som var en riktig höjdare. När vi klev av bussen på Jons väg i Jonsered möttes vi av tre figurer från 1800-talet. Det var Oscar som arbetar i Jonsereds fabriker,hans fru Charlotta samt fabrikskontrollanten. 



Här är dem!
Här fick vi veta att vi skulle få följa med in till Oscar och Charlottas lägenhet och se hur de bodde och  levde som arbetare på fabriken.
Här sitter vi i köket och Charlotta berättar om livet i Jonsered.
Plötsligt kom Oscar hem från sin arbetsdag på fabriken. Han hade råkat somna på sitt arbetspass!  Fabrikskontrollanten hade sett honom så nu låg han risigt till. Barnen fick hjälpa honom med vad han skulle göra nu.
Barnen fick också klä ut sig till familjens barn.





Vi fick även titta på gamla kort från Jonsered. Sedan skulle barnen med hjälp av lite kläder försöka härma av kortet.
Vi gick en promenad och tittade på Jonsereds herrgård där  fabriksdirektören Gibson bodde.

Den vackra utsikten över Aspen!



Varje söndag är Oscar och Charlottas arbetarlägenhet öppen för allmänheten kl. 11-15 och det kostar ingenting. Kanske kan var kul som en utflykt på helgen! Barnen är ju nu experter på hur man levde och kan berätta.


Att tänka på inför v.46


måndag:    Idrott-gul grupp
                 
           
tisdag:    Idrott-grön grupp


onsdag:      Idrott- grön grupp   
                    Läsläxa
                  Alla slutar kl.13:20


torsdag:    

fredag:     Idrott- gul grupp. 
               

Trevlig helg!

Caroline
caroline.steen@edu.partille.se





tisdag 5 november 2013

Elever från åk 6 på besök

I dag var elever från åk 6 på besök. De  hjälpte oss att fylla i "känslogubbarna" som jag berättade om i senaste veckobrevet. De läste för barnen och de fick fylla i vad de tyckte.  En del frågor var  lite svåra att svara på men de äldre försökte förklara sitt bästa. Kolla igenom pappret tillsammans med ditt barn inför lärakänna-samtalet. Barnen fick hem pappren i ryggsäcken i dag.


















måndag 4 november 2013

Löss i klassen

Hej!

Det har förekommit löss i klassen. Jag uppmanar er att luskamma barnen så vi slipper fler huvudlöss under terminen.

Mvh
Caroline