fredag 26 september 2014

Veckobrev inför v. 40

Hej!






  • Måndag 29 september åker vi skridskor! Se information i tidigare inlägg här på bloggen!  Vi är tillbaka ca 13:00 -13:30. Mamma Annica hjälper till att köra packningen båda vägarna. Stort tack!


  • Rektorn vill ha in två representanter till föräldrarådet från varje klass. En representant har möjlighet att vara med och utveckla och diskutera frågor som har med Björndammens skola att göra. Föräldrarådet träffas max vid två tillfällen/termin. Är du intresserad? Maila mig ditt intresse! Om du varit representant tidigare och kan tänka dig att fortsätta så maila!

  • Läxa till  fredag 3/9! Barnen ska ta med en nyhet till skolan. Det kan vara en världsnyhet eller en lokal nyhet. Klipp ut nyheten från en tidning och ta med till skolan.



Varje vecka har vi EQ  med klassen, där vi samtalar och gör övningar som handlar om värdegrunden och hur vi är mot varandra för att vi alla ska trivas på skolan. Den här veckan var syftet att se positiva egenskaper hos sig själv och hos andra.



Vi samlar på hjärtan. En gång i veckan samtalar vi om någon gjort något snällt mot någon annan. Om vi hittar minst 10 positiva handlingar får klassen ett hjärta! Efter 10 hjärtan har vi en klassfest. Syftet är att lyfta goda exempel på hur man hjälper sina kompisar och är en god kamrat.

I matematiken har vi arbetat med bråk. En hel, halvor, tredjedelar och fjärdedelar. Vi har målat pizzor som vi delat upp i olika delar samt arbetat i Prima.






När det gäller ämnet NO håller vi just nu på att arbetar med vad som händer på hösten i naturen. Vi har bl.a diskuterat vad löven tar vägen när de fallit ner på marken? Vad finns det för nedbrytare i naturen? Vi tog med oss lupparna ut och undersökte saken..





Gråsuggor finns det gott om.


Under stock och sten trivs småkrypen.




Hur ser egentligen daggmasken ut? vi studerade och ritade .


Vi har även målat höst-träd...










Barnen har även arbetat med sina individuella mål som vi bestämde på utvecklingsamtalet. En stund varje vecka håller vi målet levande och tränar medvetet för att nå målet.


Att tänka på inför v.40
                                       
måndag:    
13:00        Skridskor! (Ingen vanlig idrott)
                
                          
tisdag:      
13:20   


onsdag:     Lämna in läsläxa.
13:00                   

torsdag:   Ny läsläxa delas ut.
13:00   
                    

fredag:  Ta med en nyhet från veckan som gått. Klipp ut från en tidning och ta med.
12:00     
               

Trevlig helg!
Caroline
caroline.steen@edu.partille.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar