fredag 20 september 2013

Veckobrev inför v.39

Hej!


  • Vår Partillevandring i torsdags gick toppen. Barnen kämpade superbra på promenaden. Vi stannade till och berättade om scoutgården, gamla kyrkskolan, Partille kyrka, kommunalhuset, slottet och slutligen borgen. Belöningen blev den vackra utsikten. 

  • När det gäller Partille-temat så kommer vi att arbeta med olika yrken som finns i dag jämfört med förr i tiden. Nu har jag en fråga gällande detta! Finns det någon av er föräldrar som skulle tycka det var kul att komma och berätta om ditt jobb för barnen ?Det hade varit toppen! Det går i så fall bra att komma någon gång mellan veckorna 39-45. Maila mig om tid du i så fall har möjlighet att komma.

  • I onsdags fick barnen alltså sin första läsläxa. Hoppas allt är solklart annars får ni höra av er. Det är viktigt med en bra start på läsutvecklingen. Det ska vara roligt och meningsfullt att öppna läsboken. Barn lär sig läsa olika fort och på olika sätt. Några lär sig själva, andra behöver mer hjälp. Eftersom barnen har hunnit olika långt i sin läsutveckling har de olika läxor. Uppmuntran och beröm stärker självförtroendet. Det ger lust att gå vidare, och det gäller alla inlärningssituationer. Både hemmet och skolan har viktiga roller när barn börjar läsa. Märker vi att läxan är för lätt/svår så anpassar vi den efter hand så att det blir bra.

  • På uppropet fick barnen ett papper gällande samtycke om publicering av bilder av barnen på nätet. Jag vill gärna lägga upp bilder på bloggen som visar inblickar om skolarbetet. Jag kommer att lägga upp bilder på de barn där ni föräldrar redan fyllt i "ja" på detta. Om du kryssat i "nej" på frågan men ändå tycker det är ok att jag lägger upp bilder på ditt barn på vår klassblogg maila mig. Annars lägger jag alltså bara upp bilder där föräldrar godkänt.

  • På måndag 23 september är det fotografering. Idrotten för den gula gruppen är  inställd eftersom den ligger på samma tid som vi ska fotograferas.

  • På torsdag går vi till teatern som blev inställd förra veckan. Den här gången har vi fixat matsäck med hjälp av bamba.

  • Nu har vi två representanter till föräldraforum. Tack till Lejla Mundzic och Sara Holmgren! Första mötet är 3 oktober. Inbjudan kommer.



Att tänka på inför v.39

måndag:    Ingen idrott för gul grupp på grund av fotografering.
           
tisdag:    Idrott-grön grupp


onsdag:      Idrott- grön grupp   
                  Alla slutar kl.13:20

torsdag:    Teater. Skolan fixar matsäck!

fredag:     Idrott- gul grupp. 
                Det är bra om gula gruppen kommer ombytta till skolan 
               denna dag eftersom lektionen börjar redan 08:10 på morgonen så lektionen
                kan komma igång så fort som möjligt.    



Trevlig helg!
Caroline
caroline.steen@edu.partille.se

Här kommer några bilder från utflykten:


Under vandringen hade vi borgen i sikte!

Här har vi stannat till vid slottet och

kommunalhuset med dess fontän som föreställer en val. 


Det fanns även tid för  spring och lek.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar