fredag 6 september 2013

Inför vecka 37


Hej!

Nu på tisdag 10 september ska vi gå på teater i Masthugget. Teatern heter "Alexander och påfågeln". Barnen ska ha med sig matsäck eftersom vi inte kommer att hinna äta lunch i Bamba. Vi är tillbaka i skolan ca 13:00. Det blir alltså ingen idrott för den gröna gruppen denna dag. 

På onsdag nästa vecka kommer vi att börja jobba med vårt första temaarbete.  Temat kommer att kallas " Jag i Partille". Alla klasser i åk 1 och 2 arbetar med temat samtidigt fram till höstlovet. Här kommer vi lära oss mer om Partille och vår närmiljö. Ni får veta mer under arbetets gång. 

Ni har fått hem papper angående fotografering. Kom i håg att fylla i svarstalongen om ni vill tacka ja till att köpa. Fotograferingen är v.39. Jag vet ännu inte vilken dag det blir.

På torsdag 12 september kl.18:00  är det föräldamöte. Inbjudan har ni fått via post. Hoppas vi ses!


Här har vi en figur som barnen fick träffa för första gången i torsdags. Det är  fågeln" Pi" som älskar matematik. Pi kan allt om matte och kommer hjälpa oss med matte-språkets olika begrepp.


Här jobbar vi med additionstecknet. Barnen fick två och två göra matte-sagor och sedan visa med hjälp mattespråkets siffror och symboler. Det var en gång 7 fiskar. Sedan kom det 6 till. Hur många var de tillsammans? Hur skriver jag det på mattetspråket?


Att tänka på inför v.37

måndag:    Idrott- gul grupp.

tisdag:     Teater. Ta med matsäck!

onsdag:      Idrott- grön grupp   
                  Alla slutar kl.13:20

torsdag:    Föräldramöte

fredag:     Idrott- gul grupp. 
                Det är bra om gula gruppen kommer ombytta till skolan 
               denna dag eftersom lektionen börjar redan 08:10 på morgonen så lektionen
                kan komma igång så fort som möjligt.    



Trevlig helg!
Caroline
caroline.steen@edu.partille.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar