fredag 28 mars 2014

Veckobrev inför v.14


Hej!

Den här veckan har vi bl.a. arbetat med eget skrivande. Barnen har fått träna på att skriva en berättelser från deras liv som har hänt på riktigt. Det kan vara allt från "När jag fick mitt gosedjur" till "En dag på sjukhuset". Även här tränar vi den röda tråden i berättelsen med början mitten och slut. Barnen har även fått läsa upp sin texter och gett respons. Vad var bra med sagan? Vad kan du förbättra? 

Från vår skogsutflykt i torsdags fick barnen med sig var sin kotte tillbaka till klassrummet. Barnen fick fundera på varför träd har kottar? Det kom olika funderingar som "Kottarna gör att skogen luktar gott", "Kottarna fångar upp vatten till trädet" eller "För att människor kan bygga saker av kottarna". Men vad händer om vi tar in kotten i den torra värmen? Barnen fick skriva vad de tror. Över en natt hade det hänt något...

Kotten öppnade sig över natten och frigjorde ett frö.

I dag fick barnen ta med sig sin solrosplanta hem.  Plantera gärna om dem och försök att hålla växten vid liv. Tyvärr är det några frön som inte lyckats gro ännu.  




Läxa!
Snart är det dags för vårterminens utvecklingssamtal. Tider för bokning av samtal kommer nästa vecka på bloggen. Den här gången kommer barnen få träna sig i att leda en del av samtalet. De kommer att få med kort hem i olika färger. Dessa kort ska ni läsa tillsammans och svara på baksidan. Korten kommer att hjälpa ditt barn att leda samtalet.Barnen får hem läxan på onsdag 2/4 och ska lämnas in senast onsdag 9/4.


Så här ser lapparna ut.  Det står en fråga på framsidan. Skriv svar på baksidan och skicka tillbaka till skolan.

Stjärnfest!
Torsdag 10/4 ska vi ha en liten klassfest på skoltid med lek och dans. För att det ska bli extra festligt vill barnen ta med godsaker. Jag bjuder på saft och barnen får fixa bak-buffen. Vill ni baka mer ert barn och bidra till festen? Maila mig i så fall. Tänk på att inget får innehålla nötter och att det ska räcka till 20 barn.

I dag fick Pi följa med Nathalie hem.


Att tänka på inför v.14

måndag:    Idrott-gul grupp
                 
           
tisdag:    


onsdag:      Idrott- grön grupp   
                    Läsläxa
                   Barnen får hem läxan. Titta i ryggsäcken!
                  Alla slutar kl.13:20


torsdag:    Idrott- grön grupp
                    

fredag:     Idrott- gul grupp
               

Trevlig helg!
Caroline
caroline.steen@edu.partille.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar