fredag 7 mars 2014

Veckobrev inför v. 11


Hej!

Under veckan som gått har vi tränat på att skriva korta berättelser men en början, mitten och ett slut. Vem handlar sagan om? Vad händer? Hur slutar det? Bilderna har vi gjort med hjälp av våra tummar. Sedan fick barnen läsa upp sin saga för varandra. Vi tränade på att kommentera varandras sagor genom att säga var som var bra samt vad som kan förbättras.

Tummesagor




I matematiken har vi tränat på subtraktion. Subtraktion kan användas i olika sammanhang t.ex när man ska ta bort, minska , jämföra, fylla ut samt att räkna ut skillnad. Den här veckan fokuserade vi på skillnad.

Vad är skillnaden? 6-3 = 3

Vi har även haft bild och har använt blåsteknik. Vi har använt vattenfärg och sugrör. När målandet var färdigt fick fantasin ta över. Vad blev det? Ett monster! En rymdvarelse! 





Veckan avslutades med ett rast-disco! Elevrådet hade fixat inbjudan. Sedan ställdes det fram högtalare och eleverna kunde dansa loss.


Nästa vecka kommer ALP:arna som jag nämnde om i  veckobrevet inför v.9. 
 Under vecka 11 och 12 kommer alltså pedagoger från våra grannkommuner besöka våra klasser i åk 1-2 på hela skolan. Pedagogerna eller ALP:arna som de kallas har i förhand fått ett uppdrag av oss lärare på skolan där vi vill att de ska observera oss i syfte att vi ska fortsätta utvecklas som lärare. De observerar alltså oss, inte barnen. Det ska bli riktigt spännande och lärorikt.

Den här veckan fick Pi följa med Robin hem.

Att tänka på inför v.11

måndag:    Idrott-gul grupp
                 
           
tisdag:    


onsdag:      Idrott- grön grupp   
                    Läsläxa
                  Alla slutar kl.13:20


torsdag:    Idrott- grön grupp

fredag:     Idrott- gul grupp
               

Trevlig helg!

Caroline
caroline.steen@edu.partille.se



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar