fredag 21 november 2014

Veckobrev inför v. 48

Hej!


Den här veckan har vi bl.a tränat på att skriva berättelser med början, mitten och slut. Barnen läser varandras texter och ger respons. Två bra saker och något att förbättra. Därefter förbättrar barnen sina texter. Den här gången har barnen skrivit texter från sina egna erfarenheter.


I matematiken har vi tränat subtraktion med ental och tiotal i talområdet 20-100.
T.ex


Här subtraheras entalen.


Varje vecka har vi EQ i klassen där vi på olika sätt arbetar med vår värdegrund och hur vi tillsammans ska se till att alla trivs och har det bra på skolan.  Vi har även börjat med Veckans "hemliga kompis". Barnen får en "hemlig kompis" som de ska vara extra snälla mot hela veckan utan att avslöja sig. Det kan handlar om att ge varandra komplimanger, att hjälpa varandra på olika sätt eller att fråga om  man ska leka på rasten. På fredagar ska barnen gissa vem de hade som hemlig kompis. Det är kul att höra och se deras positiva respons till varandra. Varje vecka får man en ny hemlig kompis.




  • Torsdag 11 december kl.18:00 har vi Lussekväll på skolan tillsammans med förskoleklassen och klass 1A. Boka in i kalendern!

  • Den här veckan har skolsyster Christina träffat barnen en och en för vägning och mätning. Hon har även ställt frågor om hur de mår och hur de trivs på skolan.


Att tänka på inför v.48
                                       
måndag:    idrott
13:00        Biblioteket
                
                          
tisdag:      
13:20   


onsdag:     Lämna in läsläxa.
13:00                   

torsdag:   Ny läsläxa delas ut.
13:00     
                    

fredag:  Veckans nyhet.Ta med en nyhet från veckan som gått. Klipp ut från en tidning och             ta med.
12:00     Lämna in lapparna inför samtalet.
               

Trevlig helg!
Caroline
caroline.steen@edu.partille.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar