fredag 7 februari 2014

Veckobrev inför v.8

Hej!

Jag hoppas inte att jag har förvirrat er allt för mycket när det gäller idrottsdagarna ;) Ser att jag i tidigare veckobrev kastat om dagarna.

Den här veckan byggde vi rymdfigurer av allt insamlat material. Fantasin sätter inga gränser! Många olika karaktärer blev det. Tanken är sedan att barnen ska skapa en rymdberättelse med figurerna som skådespelare. Vi kommer även att filma berättelserna i imovie. 

Här är några av karaktärerna:


   
                                               






I veckan har vi även haft lektioner om planeten Tellus. Hur skapades egentligen jorden?  Hur ser den ut inuti och hur kan det finnas liv på vår planet? Vi har även haft lektion om stjärnhimlen och barnen fick tillverka en egen stjärnkikare.

Avlusningsdagar 7-9 februari!
I veckan fick barnen med sig en orange lapp hem angående avlusningsdagar i syfte att förebygga huvudlöss. Så fram med luskammen och kamma! Tillsammans bekämpar vi lössen! 


Skridskor igen! Tisdag 18/2
Med kort varsel fick vi veta att vi får ännu en dag i Vallhamra skridskohall, vilket är toppen! Vi kommer att åka tillsammans med förskoleklassen och klass 2A. Eftersom vi har fått en tidigare tid i ishallen ,än förra gången, så hinner vi tillbaka till bamba och äter lunchen där. Ta istället med en fika till utflykten. (ex. dricka+ smörgås och frukt)
Som sagt:
 Det finns att låna där men har man egna skridskor, eller kan låna av någon bekant så är det toppen. Det samma gäller hjälm. Om ni har möjlighet att följa med på utflykten är ni varmt välkomna! Det behövs alltid många fingrar som kan hjälpa till att knyta skridskor. Maila mig i så fall. Vi kommer att gå från skolan 08:00 och det är alltid bra om någon kan köra väskorna till ishallen och möta upp oss när vi kommer fram ca 08:25. Vi går tillbaka till skolan ca 12:00. Även här är det toppen om någon kan köra barnens väskor tillbaka till skolan.


Vecka 7 är det sportlov.



Att tänka på inför v.8

måndag:    Idrott-gul grupp
                 
           
tisdag:    Skridskor. Ta med fika (ex dricka+smörgås och frukt). Vi äter lunch i bamba.


onsdag:      Idrott- grön grupp   
                    Läsläxa
                  Alla slutar kl.13:20


torsdag:    Idrott- grön grupp

fredag:     Idrott- gul grupp
               

Trevlig helg!

Caroline
caroline.steen@edu.partille.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar