fredag 28 februari 2014

Veckobrev inför v. 10


Hej!

Hoppas ni alla har haft en bra vecka. I skolan flyger tiden i väg men vi hinner med mycket ändå. Den här veckan var vi bl.a varit på teatern "Flickan och havsköldpaddan". En berättelse om en flicka och en havsköldpadda som föds samma natt i en afrikansk fiskarby. Tillsammans vill de rädda haven från nedskräpning. De färdas över havet på en resa full av äventyr, musik och underliga vattendjur.

Bilder från  teaterbesöket



I matematiken har vi arbetat med hundrarutan där alla tal mellan 1 och 100 finns med. Vi har hoppat tioskutt och pratat om siffrors värde.


I dag fredag fick barnen flourlack. Det går bra att borsta tänderna som vanligt i kväll berättade tandsköterskan.

Vi har även arbetat med boken "Så blir du en superbjörn". Alla föds med superkrafter. Men de flesta lär sig bara inte att använda dem. Boken väcker många bra tankar och uppmuntrar till att allting är möjligt.  Ett annat budskap i boken handlar om att vara snäll mot andra och inte minst mot sig själv.

Tryggve superbjörn lär oss att tänka som en superbjörn!


Den här veckan fick Pi följa med Alexander hem.


Att tänka på inför v.10

måndag:    Idrott-gul grupp
                 
           
tisdag:    


onsdag:      Idrott- grön grupp   
                    Läsläxa
                  Alla slutar kl.13:20


torsdag:    Idrott- grön grupp

fredag:     Idrott- gul grupp
               

Trevlig helg!

Caroline
caroline.steen@edu.partille.se






fredag 21 februari 2014

Veckobrev inför v.9


Hej!

Den här veckan har vi lagt mycket tid på att öva inför inspelning av barnens rymdfilmer på imovie. Några har börjat spela in medan några fortfarande kämpar med att få ihop sin saga med början, mitten och slut. När alla filmer är klara kommer vi att ha filmpremiär med popcorn där barnen får se varandras filmer. Eter det är tema rymden slut för den här gången.


Här övas det inför inspelning. Två rymdfigurer och en kuliss.

Inspelning med ipad pågår.

Övning pågår även här.
På tisdag nästa vecka går vi till Partille Kulturum och ser teatern "Flickan och havssköldpaddan". Vi äter i bamba som vanligt men kom ihåg frukt som är lätt att stoppa i fickan.

I dag fredag var jag i väg på ett möte och vikarien Alexander var i klassen. 
Mötet handlar om ett projekt som kallas för ALP som står för Alingsås, Lerum, Partille. Under vecka 11 och 12 kommer pedagoger från våra grannkommuner besöka våra klasser i åk 1-2 på hela skolan. Pedagogerna eller ALP:arna som de kallas har i förhand fått ett uppdrag av oss lärare på skolan där vi vill att de ska observera oss i syfte att vi ska fortsätta utvecklas som lärare. De observerar alltså oss, inte barnen. Det ska bli riktigt spännande och lärorikt.

I dag fick Pi följa med Oliver hem.


Att tänka på inför v.9

måndag:    Idrott-gul grupp
                 
           
tisdag:    Teater. Ta med frukt som går lätt att stoppa i fickan.


onsdag:      Idrott- grön grupp   
                    Läsläxa
                  Alla slutar kl.13:20


torsdag:    Idrott- grön grupp

fredag:     Idrott- gul grupp
               

Trevlig helg!

Caroline
caroline.steen@edu.partille.se





fredag 7 februari 2014

Veckobrev inför v.8

Hej!

Jag hoppas inte att jag har förvirrat er allt för mycket när det gäller idrottsdagarna ;) Ser att jag i tidigare veckobrev kastat om dagarna.

Den här veckan byggde vi rymdfigurer av allt insamlat material. Fantasin sätter inga gränser! Många olika karaktärer blev det. Tanken är sedan att barnen ska skapa en rymdberättelse med figurerna som skådespelare. Vi kommer även att filma berättelserna i imovie. 

Här är några av karaktärerna:


   
                                               






I veckan har vi även haft lektioner om planeten Tellus. Hur skapades egentligen jorden?  Hur ser den ut inuti och hur kan det finnas liv på vår planet? Vi har även haft lektion om stjärnhimlen och barnen fick tillverka en egen stjärnkikare.

Avlusningsdagar 7-9 februari!
I veckan fick barnen med sig en orange lapp hem angående avlusningsdagar i syfte att förebygga huvudlöss. Så fram med luskammen och kamma! Tillsammans bekämpar vi lössen! 


Skridskor igen! Tisdag 18/2
Med kort varsel fick vi veta att vi får ännu en dag i Vallhamra skridskohall, vilket är toppen! Vi kommer att åka tillsammans med förskoleklassen och klass 2A. Eftersom vi har fått en tidigare tid i ishallen ,än förra gången, så hinner vi tillbaka till bamba och äter lunchen där. Ta istället med en fika till utflykten. (ex. dricka+ smörgås och frukt)
Som sagt:
 Det finns att låna där men har man egna skridskor, eller kan låna av någon bekant så är det toppen. Det samma gäller hjälm. Om ni har möjlighet att följa med på utflykten är ni varmt välkomna! Det behövs alltid många fingrar som kan hjälpa till att knyta skridskor. Maila mig i så fall. Vi kommer att gå från skolan 08:00 och det är alltid bra om någon kan köra väskorna till ishallen och möta upp oss när vi kommer fram ca 08:25. Vi går tillbaka till skolan ca 12:00. Även här är det toppen om någon kan köra barnens väskor tillbaka till skolan.


Vecka 7 är det sportlov.



Att tänka på inför v.8

måndag:    Idrott-gul grupp
                 
           
tisdag:    Skridskor. Ta med fika (ex dricka+smörgås och frukt). Vi äter lunch i bamba.


onsdag:      Idrott- grön grupp   
                    Läsläxa
                  Alla slutar kl.13:20


torsdag:    Idrott- grön grupp

fredag:     Idrott- gul grupp
               

Trevlig helg!

Caroline
caroline.steen@edu.partille.se