fredag 24 januari 2014

Veckobrev inför v. 5


Hej!

Under veckan som gått har vi arbetar vidare med vårt tema rymden. Vi har haft lektioner om bl.a solen, månen, rymdresor, olika skapelseberättelser, gravitation, tyngdlöshet och om hur det skulle vara att bo på en rymdstation.  
Vi försöker även förstå jordens, solens och månens rörelse i förhållande till varandra. Månens faser har vi också pratat om. En kul grej att göra hemma är att observera månen under en månads tid och rita av de olika faserna.

Solen- ett brinnande gasklot.

Redo för start!
Barnen fick även leta efter ord om rymden. I studiehallen satt lappar med ord under bord och på väggar.  Det gällde att komma ihåg vad man läst och sedan skriva ner det på datorn i klassrummet. Många ord blev det. 

Som jag skrev förra veckan:
Måndag 27/1 är det dags att åka skridskor igen. Det finns att låna där men har man egna skridskor, eller kan låna av någon bekant så är det toppen. Det samma gäller hjälm. Om ni har möjlighet att följa med på utflykten är ni varmt välkomna! Det behövs alltid många fingrar som kan hjälpa till att knyta skridskor. Maila mig i så fall. Vi kommer att gå från skolan ca. 08:50 och det är alltid bra om någon kan köra väskorna till ishallen och möta upp oss när vi kommer fram ca 09:20. Vi går tillbaka till skolan ca 12:30. Även här är det toppen om någon kan köra barnens väskor tillbaka till skolan.
Vi fixar matsäck den här gången! Det blir Bambas goda pannkakor med sylt. Skicka ändå med frukt och dricka.

Vecka 6 drar vi igång med vårt byggande av rymdgubbar. Vi behöver mer material att bygga med. Det kan vara garn, tyg, knappar, kapsyler, sladdar och andra roliga saker som vi kan dekorera gubbarna med. Har ni det hemma och vill bli av med det så är det toppen!


Den här veckan fick Pi följa med Kajsa hem.

Att tänka på inför v.5

måndag:    Skridskor. Ta med frukt och dricka.
                 
           
tisdag:    Idrott-grön grupp


onsdag:      
                    Läsläxa
                  Alla slutar kl.13:20


torsdag:    Idrott- grön grupp

fredag:     Idrott- gul grupp
           

Trevlig helg!
Caroline

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar