fredag 31 januari 2014

Veckobrev inför v. 6

Hej!

Skridskoutflykten i måndags gick fint. Kul att se alla barn kämpa och utvecklas minut för minut på isen. Stort tack till mamma Sara som hjälpte oss med packningen!

Den här veckan har vi lärt oss om planeterna i vårt solsystem. Vi har pratat om vad en faktatext är och barnen har sedan fått skriva en egen faktatext om en planet de ville veta mer om.

Vi placerade ut planeterna i rätt ordning från vår stjärna, solen.
I matematiken har vi arbetat med tiotal och ental och laborerat med pengar.




Nästa vecka drar vi igång med vårt byggande av rymdgubbar. Vi behöver mer material att bygga med. Det kan vara garn, tyg, knappar, kapsyler, sladdar och andra roliga saker som vi kan dekorera gubbarna med. Har ni det hemma och vill bli av med det så är det toppen!

Den här veckan fick Pi följa med Oscar hem.

Att tänka på inför v.6



måndag:    Idrott-gul grupp
                 
           
tisdag:    Idrott-grön grupp


onsdag:      Idrott-grön grupp
                    Läsläxa
                  Alla slutar kl.13:20


torsdag:    Idrott- grön grupp

fredag:     Idrott- gul grupp
           

Trevlig helg!
Caroline
caroline.steen@edu.partille.se

fredag 24 januari 2014

Veckobrev inför v. 5


Hej!

Under veckan som gått har vi arbetar vidare med vårt tema rymden. Vi har haft lektioner om bl.a solen, månen, rymdresor, olika skapelseberättelser, gravitation, tyngdlöshet och om hur det skulle vara att bo på en rymdstation.  
Vi försöker även förstå jordens, solens och månens rörelse i förhållande till varandra. Månens faser har vi också pratat om. En kul grej att göra hemma är att observera månen under en månads tid och rita av de olika faserna.

Solen- ett brinnande gasklot.

Redo för start!
Barnen fick även leta efter ord om rymden. I studiehallen satt lappar med ord under bord och på väggar.  Det gällde att komma ihåg vad man läst och sedan skriva ner det på datorn i klassrummet. Många ord blev det. 

Som jag skrev förra veckan:
Måndag 27/1 är det dags att åka skridskor igen. Det finns att låna där men har man egna skridskor, eller kan låna av någon bekant så är det toppen. Det samma gäller hjälm. Om ni har möjlighet att följa med på utflykten är ni varmt välkomna! Det behövs alltid många fingrar som kan hjälpa till att knyta skridskor. Maila mig i så fall. Vi kommer att gå från skolan ca. 08:50 och det är alltid bra om någon kan köra väskorna till ishallen och möta upp oss när vi kommer fram ca 09:20. Vi går tillbaka till skolan ca 12:30. Även här är det toppen om någon kan köra barnens väskor tillbaka till skolan.
Vi fixar matsäck den här gången! Det blir Bambas goda pannkakor med sylt. Skicka ändå med frukt och dricka.

Vecka 6 drar vi igång med vårt byggande av rymdgubbar. Vi behöver mer material att bygga med. Det kan vara garn, tyg, knappar, kapsyler, sladdar och andra roliga saker som vi kan dekorera gubbarna med. Har ni det hemma och vill bli av med det så är det toppen!


Den här veckan fick Pi följa med Kajsa hem.

Att tänka på inför v.5

måndag:    Skridskor. Ta med frukt och dricka.
                 
           
tisdag:    Idrott-grön grupp


onsdag:      
                    Läsläxa
                  Alla slutar kl.13:20


torsdag:    Idrott- grön grupp

fredag:     Idrott- gul grupp
           

Trevlig helg!
Caroline

fredag 17 januari 2014

Veckobrev inför v.4

Hej!

På väg ut  i rymden! På Universeums avdelning Kalejdo fick vi uppleva rymden på olika sätt.
Hallå där uppe!
Hur skulle det vara att sova i rymden? Här kunde man prova rymdsovsäckar.
Planetvågarna. Hur mycket väger du på Neptunus? Barnen fick prova sin vikt på de olika planeterna.

Flamingos i sikte! Vi tog även en tur i akvariet, dödliga skönheter samt regnskogen.

Sedan blev det tid över i Universeums experimentverkstad.




Ändrad idrottstid för den gröna gruppen! I måndags fick vi med kort varsel veta att den gröna gruppen byter idrottstid från tisdagar till torsdagar. (Onsdagar är det idrott som vanligt för den gröna gruppen). Anledningen är att rytmiksalen håller på att byggas om för annan användning av salen. Rytmiklektionerna på skolan flyttar därför ner till rörelsehallen vid bamba. Detta för i sin tur med sig att idrottstider måste byta dag.

Fredag 24/1 har alla i åk f-3 på skolan  blivit inbjudna av  Friskis och Svettis att köra "Röris"-ett träningspass med rörelse och musik. Vi har tackat ja! Aktiviteten ligger på gula gruppens idrottstid så det blir alltså Röris istället för vanlig idrott på fredag. Eftersom det kommer att vara många barn blir det inget ombyte och dusch. 

Måndag 27/1 är det dags att åka skridskor igen. Det finns att låna där men har man egna skridskor, eller kan låna av någon bekant så är det toppen. Det samma gäller hjälm. Om ni har möjlighet att följa med på utflykten är ni varmt välkomna! Det behövs alltid många fingrar som kan hjälpa till att knyta skridskor. Maila mig i så fall. Vi kommer att gå från skolan ca. 08:50 och det är alltid bra om någon kan köra väskorna till ishallen och möta upp oss när vi kommer fram ca 09:20. Vi går tillbaka till skolan ca 12:30. Även här är det toppen om någon kan köra barnens väskor tillbaka till skolan.
Vi fixar matsäck den här gången! Det blir Bambas goda pannkakor med sylt. Skicka ändå med frukt och dricka.


Tack för toarullar och annat som vi kan bygga våra rymdgubbar av. Fortsätt att samla!

Den här veckan fick Pi följa med Bledion hem.

Att tänka på inför v.3

måndag:    Idrott-gul grupp
                 
           
tisdag:    Idrott-grön grupp


onsdag:      
                    Läsläxa
                  Alla slutar kl.13:20


torsdag:    Idrott- grön grupp

fredag:     "Röris" för hela klassen (ingen vanlig idrott för gula gruppen)
           

Trevlig helg!
Caroline

fredag 10 januari 2014

Veckobrev inför v.3


Hej och god fortsättning! 

Jag vill passa på att tacka så mycket för alla fina julpresenter som jag fick innan lovet.Tack!

Då var vårterminen igång! Det var roligt att träffa barnen igen efter lovet och jag ser fram emot en vår med nya utmaningar tillsammans med era barn.

Barnen har under veckan bl.a klippt och klistrat en namnraket med mål som de vill uppnå under året. De fick läsa upp målen för varandra. I torsdags gick vi till skogen med 2A. Barnen fick i små grupper bygga en klocka av naturmaterial. Vad finns med på en klocka? Hur kan en klocka se ut? Hur ser er klocka ut när den är tre? o.s.v



Nästa vecka startar vi upp ett nytt tema-arbete. Den här gången handlar det om rymden. Redan på torsdag 16/1 kommer vi att åka till Universeum. Vi kommer att besöka deras rymdavdelning där barnen kommer att få göra olika uppdrag och bl.a upptäcka hur det är att bo och leva på en rymdstation. Hur gör astronauterna när de går på toaletten och varför är de fastspända när de sover? Vad gör en astronaut egentligen?  
Ta med matsäck! Vi åker strax efter 08:00 och är tillbaka 13:00. Om någon vill följa med är ni så klart välkomna. Tyvärr kan vi inte bjuda på inträdet.

I rymdtemat kommer barnen så småningom att bygga en rymdvarelse av toarullar. Så det vore toppen om ni vill spara så många toarullar ni kan och skicka med allt eftersom till skolan. Det går även bra med andra material som kan vara kul att fixa gubben med som t.ex folie, garn, kapsyler, knappar, tyg och annat kul som barnen kan smycka sina figurer med. Det är bara fantasin som sätter stopp.


Jag vill informera om en ny hälsopolicy. Barnen får inte längre bjuda sina klasskamrater på glass vid födelsedagar. Anledningen är bl.a att i Partille kommun har en policy att främja god kost och hälsa. Det kan även skapas ett tryck på att alla ska bjuda. 
I vår klass firar vi barnen med sång, kort och ett fint suddgummi:)


Att tänka på inför v.3

måndag:    Idrott-gul grupp
                 
           
tisdag:    Idrott-grön grupp


onsdag:      Idrott- grön grupp   
                    Läsläxa
                  Alla slutar kl.13:20


torsdag:    Vi åker till Universeum. Ta med matsäck! Vi äter inte i Bamba.

fredag:     Idrott- gul grupp. 
               

Trevlig helg!

Caroline
caroline.steen@edu.partille.se