fredag 25 oktober 2013

Veckobrev inför v. 44 och 45


Hej!

Under veckan som gått har vi fått lyssna på barnens uppdrag. Jättespännande att höra om släktingarnas yrken som fanns för 100 år sedan. Många yrken finns så klart även idag medan andra av olika anledningar inte lever kvar och vi frågade oss varför det är så.

I torsdags var det FN-dagen och vi pratade om barnens rättigheter i FNs barnkonvention. Barnen blev indelade i par från klass 2A. Tillsammans ansvarade de för en rättighet där de fick skriva och måla. Sedan fick de redovisa för varandra.

Även denna veckan hade vi besök av föräldrar som berättade om sina yrken. Olivers mamma Pernilla som arbetar som personlig assistent samt Kajsas mamma som arbetar som jurist. Stort tack till er!

Kom i håg att fylla i tider för samtal. Se tidigare inlägg! 
Nu på höstterminen kommer vi alltså att ha ett lärakänna-samtal. Vi kommer att prata om hur ditt barn trivs och hur det går i skolan. Barnen kommer fylla i känslogubbar om hur de trivs och hur de uppskattar sig själva i självkänsla, empati, ansvar och samspel med andra. På tisdag 5/11 får ni hem papper på hur ditt barn har svarat. Titta igenom pappren tillsammans med ditt barn innan samtalet. 

Till våren kommer vi ha ett utvecklingssamtal där vi kommer att sätta upp individuella mål.

Fredag 8 november åker vi på utflykt till Jonsered. Här kommer vi att få uppleva hur det var att leva som familj under bruksamhället i Jonsered samt gå på upptäcktsfärd i den unika miljö. Läs gärna mer om vad vi kommer att få uppleva på bloggen "Jonsered- en pedagogisk skattkammare" om ni är intresserade. Vi äter inte lunch i Bamba denna dag så barnen ska ha med en rejäl matsäck.

Vecka 44 är det höstlov. Måndag och tisdag är stängningsdagar. Onsdag, torsdag och fredag är fritids öppet som vanligt.








Att tänka på inför v.45


måndag:    Idrott-gul grupp
                 
           
tisdag:    Idrott-grön grupp


onsdag:      Idrott- grön grupp   
                  Läsläxa
                  Alla slutar kl.13:20


torsdag:    

fredag:     Utflykt till Jonsered. Ta med matsäck!
               

Trevlig helg!

Caroline
caroline.steen@edu.partille.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar