fredag 30 augusti 2013

Inför vecka 36


Hej!

Hoppas ni alla har haft en bra vecka. I skolan har vi haft fullt upp. Barnen har fortsatt att berätta om sitt sommarminne. Vi har använt datorerna där barnen har fått skriva och berätta om sig själva. Vi har även börjat med matte och arbetat med talen 0-20.  I torsdags hade vi en dag fylld med olika rastlekar. Alla i åk 1-2 på skolan var med. Barnen fick prova på sex stycken olika lekar. Syftet med det var att inspirera till nya och gamla lekar att sysselsätta sig med på rasterna.



  • Från och med nästa vecka slutar barnen kl.13:20 på onsdagar. Det beror på att vi har en idrottstid som slutar då. Resten av dagarna slutar vi kl. 13:00 som vanligt. 
  • Torsdag den 12 september kl 18:00 är ni varmt välkomna på föräldramöte. Inbjudan kommer.
  • Vecka 39 är det dags för fotografering. Datum är ännu obestämt. Jag återkommer så fort jag vet.
  • I dag fick barnen med sig följande lappar med sig hem i ryggsäcken:
- En röd lapp angående stängningsdagarna 28-29 oktober. Lappen ska fyllas i och      lämnas tillbaka till skolan senast fredag den 4 oktober.
-Information om "Skoljoggen" som äger rum tisdagen den 17 september.
-Kontaktuppgifter som ska kontrolleras och återlämnas till skolan.


  • Nästa vecka är det dags för idrotten. Vi kommer att ha idrott tillsammans med Åk 2. Klassen kommer att delas upp i två grupper. ”Gröna gruppen” och ”Gula gruppen”. Gröna gruppen kommer att ha idrott tisdagar och onsdagar. Gula gruppen kommer att ha idrott måndagar och fredagar. Anledningen till varför vi gör så här är att vi vill få ut så många halvklass-lektioner som möjligt. Ta med idrottskläder och handduk. 




Vilken grupp ditt barn tillhör ser du här:

GRÖNA GRUPPEN 

Thea
Alexander
Léon
Robert
Enez
Axel
Kajsa
Clara
Oscar
Xakiimo


GULA GRUPPEN 

Jesper
Oliver
Inez
Marko
Robin
David
Una
Nathalie
Nadia
Bledion



Att tänka på inför v.36

måndag:    Idrott- gul grupp.

tisdag:     Idrott -grön grupp.

onsdag:      Idrott- grön grupp   
                  Alla slutar kl.13:20

torsdag:

fredag:     Idrott- gul grupp. 
                Det är bra om gula gruppen kommer ombytta till skolan 
               denna dag eftersom lektionen börjar redan 08:10 på morgonen så lektionen
                kan komma igång så fort som möjligt.    


Trevlig helg!
Caroline
caroline.steen@edu.partille.se






fredag 23 augusti 2013

Inför vecka 35


Hej!

Då var skolan i full gång med en lyckad skolstartsfest. Det två första dagarna har gått jättebra. Vi har lekt lekar, gjort självporträtt och namnskyltar. Vi har även pratat om hur vi ska vara mot varandra för att alla ska ha det bra i skolan. Barnen har även börjat med att berätta om sitt sommarminne.  Om ni inte redan tagit med sommarminnet så gör det gärna så fort som ni har möjlighet.

Ser fram emot en ny vecka med era barn!






Att tänka på inför v.35

måndag

tisdag

onsdag         Utflykt. Ta med liten matsäck;dricka, frukt och en macka. 

torsdag

fredag



Trevlig helg!
Caroline
caroline.steen@edu.partille.se



tisdag 20 augusti 2013


Välkomna till klass 1A!
Äntligen börjar skolan och åk 1. Det ska bli roligt och spännande att få arbeta tillsammans med era barn. I klassen kommer jag att ha huvudansvaret. Barnen kommer även att träffa andra pedagoger eftersom vi kommer att samarbeta med både förskoleklassen och åk 2.
Alla i år 1-2 börjar skoldagen kl 08.00 och sluta kl. 13.00. Idrotten börjar v.36. Jag återkommer med vilken dag eleverna ska ha med sig idrottskläder.
Saker att ta med till skolan:
  • innetofflor
  • regnkläder+stövlar som är namnade
  • extrakläder som är namnade
  • en frukt varje dag
Barnen får pennor, sudd, sax och lim här, men vill man ta med sig eget så får man.

Onsdag 28 augusti kommer vi i F-2A att göra en utflykt till Slättenvägens lekplats då vi kommer att leka tillsammans. Barnen ska då ha med sig ett litet mellanmål; dricka, frukt och en macka. Vi äter i bamba, fast lite senare.
De första två veckorna i skolan kommer vi att arbeta mycket med värderingsövningar och samarbetsövningar för att få ihop gruppen.
Vill ni vara med en dag i skolan så går det bra. Ni är alltid hjärtligt välkomna hit. Meddela i så fall om ni tänker komma och hälsa på.
Jag kommer att skicka ut veckobrev via vår klassblogg som har adressen www.klasskoll.blogspot.com . Där kommer ni att kunna läsa all information om vad som händer i skolan. Nytt brev kommer varje fredag. Ta för vana att gå in och läs inför varje ny vecka.
Ni når mig lättast på mailen. Ni kan även maila om ni vill att jag ska ringa upp er. Det är svårt att få tag på mig under dagen då jag är med era barn mellan 8.00-13.00. Min mailadress är caroline.steen@edu.partille.se
Då avslutar jag med att önska er en fortsatt trevlig vecka!

Hälsningar
Caroline