fredag 29 augusti 2014

Veckobrev inför v.36

 Hej!

Då är skolan i full gång och första hela veckan är gjord.

I veckan har vi målat självporträtt med oljepastell och vattenfärg. Barnen har berättat om sina sommarminnen. Vi har även varit på biblioteket och lånat böcker. Vi har startat varje morgon med en individuell lässtund. Barnen kommer att få låna hem en bok om de vill. Den gamla lämnas tillbaka innan en ny bok lånas. Vi lånar nya böcker på måndagar. 

Vi har även haft klassråd. Nya elevråds-representanter lottades ut av de elever som var intresserade. Det blev Una och Enez som kommer att föra kassens talan vidare till elevrådet.

Varje tisdag har barnen musik med Rickard Mörtsell.



Nya matte-boken heter Prima. Vi har arbetat med udda och jämna tal den här veckan. Vi har tränat på matematikord som addition, subtraktion, summa, differens, större än, mindre än och likamed-tecknet.
I "språkskrinet" kommer vi att träna skrivande och grammatik. Den här veckan  har vi pratat om liknelser. "Stark som en björn." eller "Flitig som en myra."
From som ett lamm.

Smutsig som en gris.

Arg som ett bi.
Barnen har även träffat Morris. En räv som bara pratar engelska. Tillsammans tränade vi på hälsningsfraser.


  • Tisdag 2 september är det alltså föräldramöte. Klockan 18:00 samlas alla i studiehallen där rektor Jens och Linda presenterar sig och informerar om vad som är på gång i skolan. Därefter kommer alla föräldrar till Åk 1-3 samlas i andra studiehallen där vi kommer ta med er på en spännande lästripp. Vi slutar senast 19:30.

  • Torsdag 4 september kommer Sävehof att ha handbollsträning tillsammans med alla i åk 2 på skolan. Denna dag ska barnen ha med sig idrottskläder, inneskor och handduk.

  • I somras målades trattarna om. Målarna lade barnens kläder i säckar.  Utanför Albatrossens fritids ligger kläderna på bord.  Saknar ni något? Ta en titt!!


Att tänka på inför v.36 
                                       
måndag:    Idrott
13:00
                
                          
tisdag: Föräldramöte kl.18:00
13:20   


onsdag:      
13:00    
           

torsdag: Handbollsträning åk 2. Ta med ombyte!
13:00   
                    

fredag:
12:00     
               

Trevlig helg!
Caroline
caroline.steen@edu.partille.se


fredag 22 augusti 2014

Info om skoltider!

Hej!


Barnen börjar kl. 08:00 varje dag och slutar följande tider:

måndag:  13:00
tisdag:     13:20
onsdag:   13:00
torsdag:   13:00
fredag:     12:00


Idrotten är måndagar kl.08:10. Barnen går direkt till stora idrottshallen (vid simhallen) kl. 08:00 för att hinna byta om innan lektionen börjar. Läs mer info om idrotten! Pappret fanns med i den gröna plastfickan från första skoldagen.

Idrotten börjar nu på måndag 25/8.

Trevlig helg!:)
Caroline

tisdag 19 augusti 2014

Välkomstbrev

Äntligen dags att börja i klass 2A!!





Efter ett härligt och soligt sommarlov hoppas jag att alla är laddade för ett nytt läsår! Jag ser fram emot  att få fortsätta arbeta tillsammans med er och era barn. I klassen kommer jag att fortsätta att ha huvudansvaret. Barnen kommer även att träffa andra pedagoger på skolan.

  • I musik kommer barnen att ha Rikard Mörtsell och i idrott kommer Linus Johansson att vara lärare. Barnen kommer att ha idrott varje måndag kl.08:10. Barnen går direkt till idrottshallen kl. 08:00 på morgonen för att hinna byta om innan lektionen börjar. Idrotten startar måndag 25/8.
  • Alla i åk 2 börjar skoldagen kl 08.00.Denna vecka slutar barnen 13:00.  Eftersom schemat inte är helt färdigt kan jag inte meddela exakt när barnen kommer att sluta framöver. Läs vidare information på bloggen!
  • Fredag 22/8 går vi på utflykt tillsammans med klass 2B och 2C. Vi kommer att  gå till Slättenvägens lekplats. Vi kommer att leka tillsammans. Barnen ska då ha med sig frukt och en flaska med vatten. Kläder efter väder!! Vi äter i bamba som vanligt.
  • Sommarminne! I somras fick barnen ett brev hemskickat från mig (se även tidigare inlägg på bloggen) om att spara på ett sommarminne. Barnen ska ha med sig sitt sommarminne till dagen efter uppropet. Vi kommer att dela upp det så att några barn berättar varje dag följande veckor. Barnen har kvar sommarminnet i lådan så det finns till hands när det är dags för varje barn att berätta om sitt sommarminne.
Saker att ta med till skolan:
  • innetofflor
  • regnkläder+stövlar som är namnade
  • extrakläder som är namnade
  • en frukt varje dag
Barnen får pennor, sudd, sax och lim här, men vill man ta med sig eget så får man.
Vill ni vara med en dag i skolan så går det bra. Ni är alltid hjärtligt välkomna hit. Meddela i så fall om ni tänker komma och hälsa på så att vi vet att vi är på plats.
Jag kommer att fortsätta att skicka ut veckobrev via vår klassblogg som har adressen www.klasskoll.blogspot.com . Där kommer ni att kunna läsa all information om vad som händer i skolan. Nytt brev kommer varje fredag. Ta för vana att gå in och läs inför varje ny vecka!
Ni når mig lättast på mailen. Ni kan även maila om ni vill att jag ska ringa upp er. Det är svårt att få tag på mig under dagen då jag är med era barn. Min mailadress är caroline.steen@edu.partille.se
Då avslutar jag med att önska er en fortsatt trevlig vecka!

Hälsningar
Caroline